PS Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmän tiedote 14.5.2024: Perussuomalaiset eivät ole mukana palvelujen verkoston neuvottelutuloksessa

Perussuomalaisten Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmän tiedote 14.5.2024

Julkaisuvapaa heti

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on neuvoteltu palvelujen verkoston linjauksista aluevaltuuston eri ryhmien kesken. Neuvottelujen tarkoituksena on ollut saavuttaa neuvottelutulos, joka hyväksytään 11.6.2024 aluevaltuuston kokouksessa.

Perussuomalaiset eivät ole mukana palvelujen verkoston neuvottelutuloksessa. Ryhmämme katsoo, että me emme saaneet neuvottelutulokseen meille tärkeitä asioita. Neuvotteluprosessi vaati paljon resursseja, mutta muutoksiin vaikuttamisen mahdollisuus jäi lopulta hyvin vähäiseksi. Perussuomalaiset katsovat, että ehdottomasti yksi keskeinen hyvinvointialueen kehittämistarve on hallinnon karsiminen.

Perussuomalaisille tärkeitä asioita, joita halusimme mukaan suunnitelmaan, olivat mm. hoitohenkilökunnan suomen tai ruotsin kielen osaaminen, matalan kynnyksen päihde- ja mielenterveyspalvelut myös alaikäisille, lastensuojelulaitosten määrän vähentäminen ja perheille kotiin tarjottavan avun lisääminen.
Terveyskeskuksiin on hankala saada aikaa. Halutessaan asiakkaan tulisi saada lääkärille aika mihin tahansa terveydenhuollon toimipisteeseen vaikka vähän pidemmänkin matkan päähän. Nykyään voi vaihtaa ter-veyskeskusta vain kerran vuodessa. Halusimme myös säilyttää Karjalohjan ja Sammatin terveyskeskus-palvelut. Sinnehän voisi olla kysyntää vaikka Espoosta, jos asiakas saisi käyntiajan nopeasti.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa